KOy Puffetti FAb kiinteistö joka sijaitsee osoitteessa Pitkäkatu 55

Vaasan keskustan toimisto- ja liiketalo vaihtoi omistajaa, peruskorjauksen tavoitteena nykyaikaisia monitilatoimistoja

Pitkäkatu 55-toimistotalo siirtyi kiinteistönkehityskohteena VP Facilities Oy Ab:n omistukseen 

Rauhankadun ja Pitkäkadun risteyksessä Vaasan keskustassa sijaitseva KOy Puffetti Fab vaihtoi omistajaa 5.7.2019. Myyjänä oli KOy Handelsesplanaden 14 FAb / Högskolestiftelsen i Österbotten. VP Facilities Oy Ab osti ko. kiinteistöosakeyhtiön osakkeet kokonaisuudessaan. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

VP Facilities Oy Ab, mikä muodostui marraskuussa 2018 kokonaisjakautumisen jälkeen Oy Vaasa Parks Ab:stä, on runsaan vuoden ajan neuvotellut kohteen hankkimisesta ensimmäiseksi kiinteistönkehityskohteekseen. Vaasan keskustan toimistotalot ovat olleet erityisen tarkastelun kohteena mm. useampien Futura I-IV-asiakkaiden pyynnöstä.

Yritysten parhaat sijaintipaikat voivat muuttua mm. asiakkuuksien ja työntekijöiden asuinpaikkojen vaihtuessa. Haluamme jatkossa tarjota aikaisempien yrityspuistosijaintien vaihtoehdoksi myös keskustasta peruskorjausten jälkeen nykyaikaisia tehokkaita monitilatoimistoja. Työ talon kehittämiseksi alkaa välittömästi ja ensimmäisenä tapaamme nykyiset vuokralaiset heidän toiveidensa kartoittamiseksi”, toteaa VP Facilitiesin toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma.

”Kun Vaasa Parks osoitti kiinnostusta FAb Puffetti / Pitkäkatu 55 kohtaan, aloitimme keskustelut kiinteistön mahdollisesta myynnistä. Tietäen tulevasta korjaustarpeesta ja ottaen huomioon, että FAb Handelsesplanaden 14 KOy on viime vuosina tehnyt laajoja peruskorjaus- ja kehityshankkeita ”Aktia-talossa”, Högskolestiftelsen:in pääinvestointiin kiinteistöpuolella, keskustelut johtivat kauppaan. Näemme VP Facilities:in hyvänä ostajana, joka pystyy hoitamaan tehtävän kehittää Puffetti-kiinteistöä, samalla kun me saamme keskittyä ydintoimintaamme”, jatkaa FAb Handelsesplanaden 14 KOy:n ja Högskolestifelsenin vs toimitusjohtaja Kjell Blomqvist.

KOy Puffetti Fab on vuonna 1988 valmistunut toimistotalo, missä alkuvaiheessa toimi mm. valtion yritysrahoituksen Vaasan toimipisteitä (KTM ja Finnvera). Kolmen toimistokerroksen lisäksi rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on liiketiloja. Kellarissa on autopaikkoja kymmenelle autolle. Kohteen kerrosala on noin 1400 m2. Tontti on kiinteistöyhtiön omistuksessa.

Kohteen suunnittelu käynnistetään välittömästi käyttäjätapaamisten jälkeen. Tavoitteena on käynnistää peruskorjaus vuoden 2020 aikana.

Lisätietoja:

Ulla Mäki-Lohiluoma                                                      Kjell Blomqvist
040 573 3004                                                                 050 557 5180
ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi                           kjell.blomqvist@abo.fi

 

VP Facilities –   Kasvun rakentaja

VP Facilities Oy Ab (aik. osa Oy Vaasa Parks Ab:tä) on toimitilapalveluyritys, jonka omistavat Vaasan kaupunki, teknologiakeskus Merinova sekä pääomasijoitusyhtiö Wedeco, kukin kolmanneksen osuudella. Yhtiö valmistelee, rakennuttaa ja peruskorjaa yritysten tarpeiden mukaan toimitilarakennuksia Vaasaan. Toimintamallilla on vuodesta 2007 alkaen toteutettu toimitiloja (Vacon/Danfoss-tuotantotilat, The Switch-tuotekehitystehdas, Powergate-toimistorakennukset Wärtsilän käyttöön, Citec-pääkonttori sekä EnergyLab Palosaarelle) noin 50000m2 (hankinta-arvoltaan n. 75 milj. euroa). Valmisteilla seuraavana uudisrakennuskohteena on Palosaaren SmartGrid-toimistotalo. 

 

Högskolestiftelsen i Österbotten – Pohjanmaan korkea-asteen koulutukselle

Högskolestiftelsen i Österbotten tukee ruotsinkielistä korkea-asteen koulutusta ja tutkimusta Pohjanmaalla. Säätiö hallinnoi hieman yli 30 miljoonan euron pääomaa ja jakaa vuosittain lähes miljoona euroa korkeakouluille, ammattikorkeakouluille, tutkimukselle ja yksittäisille hankkeille. Högskolestiftelsen i Österbotten omistaa FAb Handelsesplanaden 14-kiinteistön.

Lisää samasta aiheesta