Mikko Harju ja Linus Krooks Tarhaajantie purkukohteella

Täällä rakentuu tulevaisuuden työpaikat

Oletko yrittäjä ja tarvitset uusia teollisuus-, varastointi- tai logistiikkahalleja? Jos vastaus on kyllä, niin kannattaa tutustua yhteen Vaasan juuri nyt jännittävimpään kiinteistöprojektiin.

Monet Wärtsilän työntekijät ovat aloittaneet uransa Runsorin Tarhaajantien 2 toimistorakennuksissa. Tämän vuoden huhtikuussa VP Facilitiesin ja Vaasa Parksin toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma sekä Kenneth Krooks (Kvadraten Ab) ja Niclas Lundell (Famdell Oy Ab) ilmoittivat, että 16 000 neliömetrin toimistorakennukset ja 12 000 neliömetrin teollisuushallit ovat palanneet paikalliseen omistukseen.

Kevään 2021 kiinteistökauppaa varten perustettiin kaksi uutta yritystä: KOy T2 Partners Vaasa sekä KOy Producta III Vaasa. T2 Partnersin omistaa Krooksin perheen kiinteistöyhtiö Kvadraten, Niclas Lundellin kiinteistöyhtiö Famdell ja VP Facilities Oy Ab, kukin 1/3 osuudella. KOy Producta III Vaasa on puolestaan kokonaan VP Facilitiesin omistuksessa. Kiinteistömassaan kuuluu myös 94 000 neliömetrin tontti.

Wärtsilän vanhojen toimistorakennuksien julkisivujen purkutyöt alkoivat syyskuussa 2021

VP Facilities vastaa vanhojen toimistorakennuksien purkutöistä ja on keskeinen toimija kokonaisuuden kehittämisessä. VP Facilitiesin toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma puhuu projektista innostuneesti ja kertoo suurista visioista ja vahvasta tahtotilasta. VP Facilities jatkokehittää kahta kolmasosaa tonteista ja tänne on suunniteltu rakentuvan halleja tuotantoa, varastointia ja logistiikkaa varten. Ja tarpeen mukaan myös halleihin liittyviä toimistoja.

Wärtsilä vuokraa edelleen toimitilaa teollisuushalleista, jotka sijaitsevat tontin pohjoisosassa. Ulla vakuuttaa, että hallit ovat hyvässä kunnossa, etenkin uusimmat 1990-ja 2000-luvuilla valmistuneet korkeammat hallit. Nämä teollisuustilat säilyvät ja ne tullaan vuokraamaan uusille käyttäjille. Kaikkiin halleihin on kuitenkin mahdollista tehdä modernisointia ja räätälöintiä toimiviksi ratkaisuiksi erityyppisiä toimintoja varten. Wärtsilä on suunnitellut muuttavansa pois teollisuushalleista keväällä 2022.

Tällä hetkellä tyhjiä toimistotiloja puretaan kovaa vauhtia. Sisätilojen purku alkoi jo kesäkuussa 2021 ja julkisivuja alettiin purkaa syyskuussa kaivinkoneiden saapuessa alueelle. Oy Sparal Ab hoitaa purkutyön, joka on suunniteltu valmistuvan joulukuussa 2021.

Kuvia purkutöistä syyskuussa 2021

VP Facilitiesin rakennuttajapäällikkö Mikko Harju kertoo, että kiertotalous on ollut purkutyön avainsana. Hyväkuntoisia ikkunoita, ovia ja alakattoja on otettu talteen ja niitä tullaan uudelleenkäyttämään toisissa konttoritiloissa. Myös metallit, kuten alumiini ja kupari, on kerätty talteen ja uudelleenkäytetty. Kaikki betoni on myös murskattu ja sitä tullaan uudelleenkäyttämään mm. pihasorassa. Mahdollisimman paljon materiaalia on siis pyritty hyödyntämään erilaisissa uusissa käyttötarkoituksissa.

VP Facilitiesin rakennuttajapäällikkö Mikko Harju

Ulla Mäki-Lohiluoma vihjaa, että VP Facilities etsii parhaillaan yhdestä kolmeen yritystä, jotka haluaisivat vuokrata tulevia tiloja Tarhaajantie 2-osoitteesta. Hän kertoo, että miltei kaikkia ideoita on vielä mahdollista toteuttaa siellä. Jos siis tarvitsette uusia tuotantotiloja, varastohalleja tai logistiikkaterminaaleja, ottakaa mahdollisimman pian yhteyttä Ulla Mäki-Lohiluomaan puhelimitse +358 40 5733 004 tai sähköpostitse ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi.

Lämpimästi tervetuloa huippupaikalle Vaasan kasvavaan energiaklusteriin!

Lisää samasta aiheesta