Runsorintie
Runsorintie 10-12 30.6.2023, näkymä Futura I-parvekkeelta, UML

Runsorintie 10-12 rakennukset siirtyivät paikalliseen omistukseen

VP Facilities Oy Ab on ostanut 29.6.2023 kahden kiinteistöyhtiön eli Kiinteistö Oy Vaasan Runsorintie 10-12:n sekä Kiinteistö Oy Vaasan Tarhaajantie 5:n kaikki osakkeet. Myyjänä oli kansainvälinen kiinteistösijoitusyhtiö. Osapuolet ovat sopineet, että kauppasummia ei julkisteta. Kohteet sijaitsevat Vaasassa keskellä Vaasa Airport Park-yrityspuistoa vastapäätä VEO:n toimintoja sekä Futura I-teknologiakeskustaloa.

Runsorintie 10-12-kohteen tuotantohalli on laajuudeltaan yhteensä noin 7100 m2. Se on rakennettu vaiheittain 1990- ja 2000-luvuilla. Kohdetta on tarkoitus kehittää edelleen vastaamaan entistä paremmin yritysten tämän päivän tuotannon tarpeita. Tarhaajantie 5-kohteessa on peltiverhottu pienehkö varastorakennus. Vaasan kaupungin vuokratonttien laajuus on yhteensä noin 27 000 m2. Vapaata rakennusoikeutta on käytettävissä tonteilla yhteensä noin 6000 m2.

– ”Ostetut kohteet ovat keskellä EnergyVaasa-yritysten Runsorin toiminta-aluetta hyvien logististen yhteyksien läheisyydessä. Olemme jo pidempään pohtineet, miten rakennukset ja tontit saataisiin vielä paremmin palvelemaan alueemme yrityksiä. Säilytettävä tuotantohalli-rakennus sekä vieressä oleva uudisrakennuspaikka ovat kiinnostavia kehittämiskohteita. Uskomme kohteiden potentiaaleihin erityisesti tuotanto- ja varastointikäytössä”, toteaa VP Facilities Oy Ab:n toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma.

Runsorintie 10-12 kohteen kaikki tilat on nyt vuokrattu mm. yrityspuistossa jo toimivien EnergyVaasa-yritysten käyttöön. Tarhaajantie 5-tontti tarjoaa mielenkiintoisen mahdollisuuden toteuttaa uusia, moderneja tuotanto- ja logistiikkatiloja yrityksille keskellä Runsorin yrityskeskittymää. Erilaisia toteutusmahdollisuuksia on useita ja VP Facilities on erittäin kiinnostunut kuulemaan yritysten ajatuksia kohteen kehittämisestä ja tilatarpeista.

Lisätietoja:

Ulla Mäki-Lohiluoma
toimitusjohtaja
040 573 3004
ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi

Mikko Harju
rakennuttajapäällikkö
0400 362 552
mikko.harju@vaasaparks.fi

Lisää samasta aiheesta