DJI_0466

Merkittävä Vaasan kiinteistökohde palaa paikalliseen omistukseen

Runsorin sydämessä olevat teollisuushallit ja tontti mahdollistavat uutta toimintaa

Tarhaajantie 2-osoitteessa sijaitseva kiinteistö on saanut uudet paikalliset omistajat. Eilen 29.4.2021 toteutetussa kiinteistökaupassa ostajana oli uusi yhtiö KOy T2 Partners Vaasa, minkä omistajina ovat VP Facilities Oy Ab, Kvadraten Ab ja Famdell Oy Ab, kukin 1/3-osuudella. Kauppasummaa ei julkisteta.

Me vaasalaiset kiinteistöalan toimijat ja -sijoittajat haluamme kehittää Vaasaa ja aluetta. Tällä uudella yhteistyökuviolla pääsemme myös edesauttamaan yrityksiä luomaan uusia positiivisia uutisia. Meillä kaikilla kolmella on hieman erilaiset roolit yhtiössä täydentämässä toinen toisiamme”, toteaa uuden yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja Famdell Oy:n toimitusjohtaja Niclas Lundell.

Kiinteistö muodostuu tällä hetkellä käytössä olevista 12 000 m²:n teollisuushalleista sekä jo runsaan vuoden ajan tyhjänä olleista 16 000 m²:n toimistorakennuksista. Oman tontin laajuus on 94 000 m². Kiinteistön sijainti Vaasa Airport Park-yrityspuiston moottoritien pääsaapumissuunnassa on erinomainen.

VP Facilities ja Vaasa Parks Ullan vetämänä on kehittänyt Runsoria merkittäväksi yritysalueeksi. Nyt ostettu kohde muodostaa suuren osan koko alueesta näkyvällä sijainnilla. Näkemykseni mukaan näin hyviä tontteja on harvoin tarjolla.  Meidän rooli on taas kehittää ja remontoida parhaat puolet esiin olemasta olevista teollisuushalleista,” Kenneth Krooks kommentoi. Hän toimii uuden yhtiön hallituksessa sekä Kvadraten Ab:n hallituksen puheenjohtajana.

Kohteen teollisuushallit ovat peruskunnoltaan hyvässä kunnossa.  Erityisesti uusin 2000-luvun alussa valmistunut korkea varasto antaa vapautumisen jälkeen hyviä mahdollisuuksia monenlaisille varastointi- ja tuotantotyyppisille toiminnoille. Kaikki hallit voidaan modernisoida ja räätälöidä hyviksi ratkaisuiksi eri kokoisille toiminnoille asiakastarpeiden mukaan.

Toimistorakennukset tullaan sen sijaan purkamaan kokonaisuudessaan. Myyjä haki kohteille purkuluvan maaliskuussa ja purkutyö on tarkoitus toteuttaa kuluvan vuoden aikana.

Kohteen isoin haaste on toimistot, ja niitä on tyhjänä paljon.  Olemme päättäneet, että kaikki 1980–1990-luvun ajattelumallilla rakennetut ja osin huonokuntoiset toimisto-osat ravintolaosineen puretaan. Näin saamme uuden ison tontin, mihin suunnittelemme yritysten tarpeiden mukaan ensisijaisesti tuotantotyyppisiä rakennuksia, yhtenä-kolmena kokonaisuutena”, kommentoi toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma VP Facilities Oy Ab:stä. Hän toimii myös T2 Partners Vaasan sekä purettavalla toimisto-osalle perustetun toisen yhtiön KOy Producta III Vaasan toimitusjohtajana. Producta III Vaasa on kokonaan VP Facilitiesin omistuksessa.

Teollisuushallit on täysin vuokrattu toistaiseksi, mutta kehittämis- ja markkinointityö käynnistetään T2 Partners-osapuolien yhteistyönä välittömästi.

Tiedämme, että kysyntää tämän tyyppisille kohteille on runsaasti Vaasan alueen positiivisten yritysviestien perusteella. Nämä rakennukset ovat edesauttaneet monien yritysten toimintoja jo tähän asti ja antanut työmahdollisuuksia tuhansille osaajille. Päätavoitteemme on yhteisen kehittämisen kautta mahdollistaa yrityksille kilpailukykyisiä toimintaympäristöjä keskellä energiateknologiayritysten ekosysteemiä. Uskomme, että olemme hyvä tiimi tähän,” Lundell, Krooks ja Mäki-Lohiluoma toteavat yhdessä.

Lisätietoja:

Niclas Lundell, p. 050 313 7045, niclas.lundell@famdell.fi
Kenneth Krooks, p. 0500 562 865, kenneth@kvadraten.fi
Ulla Mäki-Lohiluoma, p. 040 573 3004, ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi

Lisää samasta aiheesta