Wärtsilän käyttöön rakennettu Powergate II kokonaisuus valmistuessaan

Wärtsilän käyttöön rakennettu 50 milj. euron Powergate-kokonaisuus on valmis

Viimeinenkin osa on otettu käyttöön

Wärtsilän käyttöön rakennuttu Powergate-toimistokokonaisuus on valmistunut syksyn aikana ja muutto kuudenteen F-osaan tapahtui marraskuun lopussa. Rakennuttamiseen liittyvät taloudelliset loppuselvitykset on nyt saatu myös valmiiksi.

Vaasa Airport Park-alueelle Runsoriin rakennettu Powergate I (A, B ja C-osa) rakennettiin vuosina 2006-2008. Powergate II-talon rakennustyöt käynnistyivät huhtikuussa 2017 D-osan rakennustöillä. Heti perään heinäkuussa 2017 käynnistyivät E-osan rakennustyöt ja niiden käyttöönotot tapahtuivat vielä 2018 loppupuolella. Viimeinen F-osa valmistui lokakuussa 2019.

Powergate II-talon kokonaislaajuus on 16 652 m² ja rakennusinvestoinnit ovat olleet yhteensä noin 25 milj. euroa (alv. 0%). Kaikissa kolmessa osassa urakoitsijoina toimivat WasaCon, Betset, Tammi Kiinteistötekniikka, Kontaktor ja Fidelix, jotka valittiin alkuvuonna 2017 laajan kilpailutuksen perusteella. Aiemman Powergate I-laajuus on 15 538 brm², joten Powergate-kokonaisuus muodostaa yhteensä yli 32 000 m²:n toimistokokonaisuuden. Rakennusinvestoinnit ovat olleet yhteensä noin 45 milj. euroa. Mm. käyttäjän tekemien investointien ja hankintojen jälkeen kokonaisinvestoinnit noussevat noin 50 milj. euroon.

”Mittava toimistotaloinvestointi energiateknologiayritysten käyttöön Vaasassa on saatu vihdoin valmiiksi noin 15 vuoden projektina. Suunnittelu käynnistettiin vuonna 2005 ja ensimmäisen vaiheen rakennuslupaa haettiin heinäkuussa 2006. Toteutuksen tahdistus vuosien aikana tapahtui koko ajan tiiviissä yhteistyössä käyttäjän tarpeiden mukaisesti, ison kokonaisuuden tavoitetila kuitenkin mielessä pitäen ”, sanoo toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma VP Facilities Oy Ab:stä.

Rakennuttajana ja kiinteistöjen alkuvaiheen omistajina hankkeissa on toiminut molempien kiinteistöjen osalta sama toimija. Yhtiö on toiminut Oy Vaasa Parks Ab-nimisenä lokakuulle 2018 asti ja sen jälkeen kokonaisjakautumisen seurauksena VP Facilities-nimen alla. Pitkäaikaisina kiinteistösijoittajina ja omistajina ovat olleet Powergate I-talossa Keva vuodesta 2011 alkaen ja Powergate II-talossa Nordisk Renting kesäkuusta 2018 alkaen.

”Iso projekti on vaatinut vuosien myötä paljon työtä. Työtä on kuitenkin tehty tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä käyttäjien, suunnittelijoiden, toteuttajien ja kiinteistön omistajien kanssa. Kaikilla on ollut selkeä tavoitetila nykyaikaisten, viihtyisien ja toimivien monitilatoimistojen aikaansaamiseksi Vaasaan yrityksen henkilöstön hyvien toimintaympäristöjen luomiseksi. Olemme lopputulokseen tyytyväisiä ja käyttäjiltä saatu palaute on ollut myös myönteistä”, toteaa VP Facilitiesin rakennuttajapäällikkö Mikko Harju tyytyväisenä.

Powergate I-II on rakennettu noin 4000 työntekijän Vaasa Airport Park-yrityspuistoon, joka sijaitsee lähellä Vaasan lentokenttää vain 10 minuutin päässä Vaasan keskustasta. Powergate II:n (etualalla) eteläpäätyjen ja kattojen aurinkokeräimet tuottavat merkittävän osan lämpimän kauden jäähdytysenergiasta. 

Lisätietoja:  

Toimitusjohtaja
Ulla Mäki-Lohiluoma
VP Facilities Oy Ab
ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi
p. 040 573 3004

Kiinteistöpäällikkö
Mikko Harju
VP Facilities Oy Ab
mikko.harju@vaasaparks.fi
p. 0400 362552

 

VP Facilities –   Kasvun rakentaja

VP Facilities Oy Ab (aik. osa Oy Vaasa Parks Ab:tä) on toimitilapalveluyritys, jonka omistavat Vaasan kaupunki, teknologiakeskus Merinova sekä pääomasijoitusyhtiö Wedeco, kukin kolmanneksen osuudella. Yhtiö valmistelee, rakennuttaa ja peruskorjaa yritysten tarpeiden mukaan toimitilarakennuksia Vaasaan. Toimintamallilla on vuodesta 2007 alkaen toteutettu toimitiloja (Vacon/Danfoss-tuotantotilat, The Switch-tuotekehitystehdas, Powergate-toimistorakennukset Wärtsilän käyttöön, Citec-pääkonttori sekä EnergyLab Palosaarelle) noin 50000m2 (hankinta-arvoltaan n. 75 milj. euroa). Valmisteilla seuraavana uudis-rakennuskohteena on Palosaaren SmartGrid-toimistotalo sekä peruskorjauskohde KOy Puffetti Vaasan keskustassa.

 

Lisää samasta aiheesta