Smartgrid_1_HQ_visu24.com

Palosaaren SmartBay-hankkeessa ainutlaatuiset puitteet yrityksille – vesialue tuo paljon mahdollisuuksia

Aiemmin SmartGrid-nimellä valmisteltu merenrantakohde tarjoaa vesi-alueineen ja muuntojoustavine tiloineen monien mahdollisuuksien kirjon erilaisille toimijoille.

Palosaarelle EnergyLab Vaasan/VEBIC-talon viereen nousevan SmartBay-kohteen luvitus ja suunnittelutyöt ovat jo pitkällä. 3-kerroksisen kohteen ensimmäinen kerros on varattu 1–2 palvelutilalle, toinen kerros 2–9 toimistolle ja ylin kerros 1–2 toimistolle. Kauniita saaristomaisemia pääsee kunnolla ihailemaan sekä toimistokerrosten parvekkeilta että rakennuksen katolla sijaitsevasta korkeatasoisesta kokoustilasta kattoterasseineen.

Tämän merenrantakohteen erikoisuutena on tonttiin kuuluva vesialue, johon on palvelutiloista nopea pääsy.

– SmartBay tarjoaa modernien ja muuntojoustavien tilaratkaisujen lisäksi ainutlaatuisen tilaisuuden hyödyntää tonttiin kuuluvaa vesialuetta. Mahdollisuudet ovat monet – alueelle voidaan sijoittaa esimerkiksi yksityislaitureita tai kanoottien ym.  vuokrauspisteitä, sanoo VP Facilitiesin toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma.

Kohteen autopaikat löytyvät rakennuksen alta ja vierestä. Kohteeseen on kaavailtu myös ladattavien pyörien parkki. Sähköautojen latauspisteitä toteutetaan asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Julkisivupiirustukset Vaasan Sähkön ja meren suuntaan.

Räätälöitävyyttä ja vihreää sähköä

Muuttuvat työskentelytavat vaativat myös toimitiloilta yhä parempaa räätälöitävyyttä. Tämä on huomioitu myös SmartBay-projektissa.

– Koronapandemia on pitkittänyt tätä projektia, sillä yritykset ovat joutuneet pohtimaan, miten toimitiloja käytetään tulevaisuudessa. SmartBay-rakennus tarjoaakin muiden kohteidemme tavoin runsaasti muuntojoustavuutta ilman, että talotekniikkaan tarvitsisi kajota, korostaa VP Facilitiesin rakennuttajapäällikkö Mikko Harju.

Räätälöitävien tilojen lisäksi SmartBayssä panostetaan uusiutuvan energian hyödyntämiseen.

– Kohteessa käytetään maalämpöä ja -viileää, joka pienentää talon hiilijalanjälkeä. Pyrimme kaikissa kohteissamme aina kokeilemaan uudenlaisia ratkaisuja, ja olemmekin suunnitelleet kohteeseen kalvotekniikkaan perustuvaa aurinkoenergiajärjestelmää, kertoo Harju.

Edessä rakentamispäätöksen tekeminen

VP Facilitiesin tavoitteena on SmartBayn rakentamispäätöksen tekeminen vielä tämän vuoden puolella.

– Kun rakentaminen aloitetaan, menee valmistumiseen runsas vuosi, Harju arvioi.

Vaikka alustavia varauksia on jo tehty ja neuvotteluja on käynnissä, voidaan erilaisista tilaratkaisuista Mäki-Lohiluoman mukaan vielä keskustella monipuolisesti uusien toimijoiden kanssa.

– Esimerkiksi ensimmäiseen kerrokseen suunnitellut erilliset 228 ja 191 neliön palvelutilat voidaan räätälöidä yhden yrityksen käyttöön sopiviksi, hän sanoo.

Kiinnostuitko kohteesta?

Lisätietoja muun muassa vapaista tiloista antavat

Ulla Mäki-Lohiluoma
toimitusjohtaja, VP Facilities Oy Ab
040 5733 004
ulla.maki-lohiluoma@vaasaparks.fi

ja

Mikko Harju
rakennuttajapäällikkö, VP Facilities Oy Ab
0400 362 552
mikko.harju@vaasaparks.fi

Rakennuttajapäällikkö Mikko Harju

Lisää samasta aiheesta