Palosaaren kampusalueen SmartGrid Vaasa -rakennukselle myönnettiin rakennuslupa

Oy Vaasa Parks Ab valmistelee parhaillaan SmartGrid Vaasa-nimisen kohteen rakennuttamista Palosaarelle EnergyLab Vaasan/VEBIC-rakennuksen viereen. Kohde on seuraava vaihe Vaasa Science Park/Innotalo-kortteliin, mihin vielä myöhemmin kaavan mukaan täydentyy 12-kerroksinen päärakennus laajempine palveluineen.

Kohde on monen käyttäjän pääosin toimistotyyppinen talo, mihin voi sijoittua 7-10 yritystä. Pääkohderyhmänä markkinoinnissa on sme-yritykset, jotka toimivat älykkäiden ja joustavien sähköverkkojen tai laajemminkin SmartCity-toimialueella. Rakennukseen suunnitellaan myös coworking –tilaa, josta voi vuokrata joko yksittäisen työpisteen tai  koko lasiseinäisen toimistohuoneen tarpeiden mukaisesti  muutamasta tunnista alkaen muutamaan viikkoon. Kohteeseen valmistellaan myös living lab-tyyppistä innovaatiotilaa korkeakoulujen, muiden tutkimusyhteisöjen sekä yritysten innovatiivisten uusien smartgrid-avausten luomiseksi.

Rakennus on 3-kerroksinen. 1 –kerrokseen sijoituu väestösuoja-, tekniset- ja pukuhuonetilat suihkuineen. Ullakkokerrokseen sijoitetaan IV-konehuone sekä yhteiskäyttöön suunniteltu kokoustila upealla merinäköalaterassilla.

Myös jokaisessa kerroksessa on mahdollistettu käyttäjien pääsy merinäköalalla avautuville parvekkeille vähintään taukotilojen kautta. Rakennuksen julkisivulaseihin ja mahdollisesti myös parvekkeiden lasikaiteisiin suunnitellaan kalvotekniikkaan perustuvaa aurinkoenergiajärjestelmää, minkä energia hyödynnetään osana rakennuksen omaa energian käyttöä.

Kohteen käyttäjäneuvottelut on aloitettu viime vuoden puolella ja ne jatkuvat helmikuussa. Urakkalaskenta on parhaillaan käynnissä ja tarjoukset saadaan helmikuun alkupuolella, jolloin projektin kokonaiskustannusarvio ja vuokrahinnat tarkentuvat.

SmartGrid rakennukselle myönnettiin rakennuslupa RYLA:n kokouksessa 24.1.2018. Arvioitu rakennuksen aloitusajankohta  on huhti- / toukokuu 2018 ja rakennusaika noin 13 kk.

Lisätietoja vapaina olevista tiloista ja kohteen muista tiedoista:

 

Lisää samasta aiheesta